Lasten Kuopio

Lapset ajamassa polkuautoilla

Jos Savon sydämeen matkustaa lasten kanssa, kannattaa matkaa suunnitella hiukan jo etukäteen, sillä Kuopiolla on yllättävän paljon monipuolista tarjottavaa lapsiperheille.

Kesällä tekemistä löytyy vaikka millä mitalla, mutta meno ei käy tylsäksi talvellakaan. Lapsille suunnattuihin talvitapahtumiin lukeutuu jo 90-luvulta saakka keskellä talvea järjestetty Kuopiossa hyvän meiningin kulttuuri- ja liikuntatapahtuma nimeltään Lasten Pakkaspäivät, joka on kohdistettu erityisesti lapsille ja nuorille. Pakkaspäivien aikana tarjotaan monenlaista ohjelmaa ja aktiviteettia, joihin alueen nuoret voivat osallistua. Tapahtumia järjestetään viikon aikana mm. kirjastoissa, museoissa, teatterilla ja tietysti myös ulkona. Brahen puiston pakkasjuhla on erityisen suosittu joka vuosi.

Lisäksi Kuopiossa ja sen lähiseudulla järjestetään Supersyysloma- ja Hyperhiihtoloma -tapahtumat lomaviikkojen aikana. Supersyyslomalla tarjolla on monipuolista ja hauskaa tekemistä lapsille ja nuorille, niin kulttuurisia kuin liikunnallisiakin aktiviteetteja ilmaiseksi tai alennettuun hintaan.

Hyperhiihtoloman idea on sama ja tarjolla on liikuntaa, työpajoja, hauskaa toimintaa ja koettavaa eri puolilla Kuopiota.

Jos luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntä, kannattaa lapsiperheen suunnata ehdottomasti Kuopion museoon ja sen luonnontieteelliseen perusnäyttelyyn. Siellä luonto ja eläimet tulevat tutuksi vuodenaikoihin perustuvan kierron mukaisesti. Etenkin lapsiin tekee vaikutuksen museossa ylväänä seisova aidonoloinen mammutti. Eläimiä voi käydä ihastelemassa myös Kuopion eläinpuiston aitauksissa sekä perinteisen Savolaistorppa Konttilan tiloissa Puijon keskellä.

Savolaistorppa Konttila

Puijon kotieläinpihassa ja ulkoilukahvilassa käynnin voi yhdistää helposti Puijon tornin reissuun. Tuvasta löytyy perhos- ja hyönteisnäyttely, pihan navetassa asuu perinteisiä suomalaisia kotieläimiä, kuten Miilu-niminen suomenhevonen, kilipukkeja, kani, koiria ja lampaita. Eläimiä pääsee silittämään vapaasti ja tilalla järjestetään myös rekiajeluita ja kiesiajeluita. Kyseessä on ihanan idyllinen maatila keskellä kaupunkia!

Talvisin Konttilassa järjestetään myös mäkikelkkailua ja kesäisin on mahdollisuus lähteä soutamaan kirkkoveneellä. Savolaistorppa Konttila on ehdottomasti näkemisen arvoinen kauniine maalaismaisemineen!

Lisätietoa: www.konttila.fi

 Hevosajelua Kuopiossa

Vossikka-ajelu ja Kukko-Pekka katujuna

Vossikan kyydissä lapset pääsevät näkemään Kuopion maisemista hevoskyydissä. Vossikka reitti kulkee Kuopion katuja pitkin muun muassa Snellmanin puistoon, Valkeisenlammelle ja Kuopionlahden puistoon. 20 minuutin matkalla kierretään myös Kuopion kuuluisia rännikatuja. Vossikka vie tarvittaessa myös torin läheisyydessä sijaitsevalla ihanan idylliselle Pikku-Pietarin torikujalle.

Vossikan kyytiin voi nousta Kuopiossa Kauppahallin päädystä ja se on paikalla elokuun loppuun asti maanantaista perjantaihin, aamu kymmenestä kolmeen asti iltapäivällä.

Aukioloajat: Kesäkuu-Elokuu

Ma-Pe: klo 10-15

Lisätietoa: puh. 0400 166 139

Kukko-Pekka katujuna

Ajelu katujunan kyydissä on kesän ehdoton huvi. Kaupunkikierros esittelee Kuopion keskustan kauneimmat paikat sekä torin vilinän asiantuntevalla opastuksella. Katujuna lähtee Kuopion torilta kesäisin tunnin välein ja koko kaupunkikierros kestää noin 50 minuuttia. Jos kärsivällisyys ei kestä koko kierrokseen yhdeltä istumalta, ei hätää! Liput ovat voimassa koko päivän, joten voit poistua junasta vaikkapa Väinölänniemellä ja käydä pulahtamassa uimarannalla tai maistelemaan jäätelöä ja nousta junan kyytiin taas seuraavalla kierroksella. Pysäkit on merkitty Katujunat-kylteillä.

Katujunassa on tilaa lastenrattaille ja pyörätuolille. Selostus tapahtuu suomeksi ja englanniksi.

Aikataulut: Kesäkuu-Elokuu

Ma-La: tunnin välein klo 9.30-15.30 (huom. säävaraus)

Lisätietoa: www.katujunat.fi/

SuperCorner ja Hoplop

SuperCorner on Kuopion Pitkälahdessa sijaitseva sisäaktiviteettipuisto, jossa lapset pääsevät kruisailemaan polkuautoradalla, kiipeilemään korkeuksiin pilvenpiirtäjässä ja liukumaan jännittävissä liukumäissä. Kattoon asti kohoavassa kiipeilykaupungissa liikutaan eri tavoin eteenpäin telineiden määräämillä tavoilla. Kiipeilykaupunki tarjoaa hauskaa liikkumista ja erilaisia reittejä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Kiipeilykorttelin lisäksi SuperCornerin Seikkailu areenalta löytyy myös interaktiivinen liikuntapeli iWall, Game Areenalta taas löytyy maalivahtipeli ja frisbeegolf, ja Freestyle paikassa pääsee hyppimään vaahtomuovimonttuun, tekemään voltteja Air Track -ilmavolttiradalla ja hyppimään trampoliineilla. Puistossa pääsee liikkumaan, leikkimään, näkemään ja kokemaan iästä riippumatta. SuperCorner on mahtava tapa viettää perheenkeskeistä aikaa, tai vaikkapa järjestää touhukkaat synttärit!

SuperCorner aukioloajat:

Ma-pe: klo 15-20

La: 10-20

Su: 10-18

Lisätietoa: www.superpark.fi

HopLop on myöskin sisätiloissa toimiva seikkailu-/leikkipuisto, jossa kaikenikäiset lapset pääsevät touhuamaan, leikkimään ja liikkumaan. Vain noin vuoden vanha, 6.1.2017 avattu puisto sijaitsee Bellanrannan aktiviteettikeskuksessa, Siikarannassa. HopLopista löytyy monta eri pelialuetta, joihin kuuluu mm. jättitrampoliini, donitsiliuku, pallomeri, kiipeilyseinä, sähköpelit ja paljon muuta.

HopLop aukioloajat: Ma-su: 10-20

Lisätietoa: https://www.hoplop.fi/puistot/kuopio

Hohtokeilausta ja elokuvia

Kuopion keskustaan vuonna 2013 avatusta viihdekeskus IsoCeestä löytyy elokuvateatteri, ravintoloita ja palveluita, sekä erityisesti lapsia kiinnostava hohtokeilaus. Keilaratojen yhteydessä on jenkkityylinen lounas- ja á la carte -ravintola, Bowl D1ner, jossa pääsee nauttimaan suussa sulavista burgereista ja grilliruoista. Itse keilaradat ovat valaistu kauniisti ja keilaaminen ainutlaatuisessa värimaailmassa on jo itsessään elämys.

Perinteistä ja hohtokeilausta pääsee harrastamaan myös Rauhalahdessa. Rauhalahden keilailu- ja viihdekeskuksesta löytyy myös monigolf, jota pääsee pelaamaan keväällä heti kun lumet ovat sulaneet, sillä minigolfrata löytyy pihalta.

Bowl D1ner aukioloajat:

Ma-to: 11:00 – 14:00 / 16:00 – 21:00

Pe: 11:00 – 23:00

La: 12:00 – 23:00

Su: 15:00 – 21:00

Lisätietoa: https://minnajaisocee.fi/isocee/

Rauhalahti Bowling aukioloajat:

Ma-To: klo 9-21
Pe: klo 9-22 (hohtokeilaus 17-22)
La: klo 10-23 (hohtokeilaus 17-23)
Su: klo 12-18 (hohtokeilaus 17-18)

Lisätietoa: www.rauhalahtibowling.fi

Rauhalahti kylpylä

Kylpylähotelli Rauhalahti tarjoaa jokaiselle jotakin. Kylpylästä löytyy erikseen allasosasto, josta löytyy ulkoilma-allas ja monitoimiallas, kuuma- ja kylmävesiallas, poreamme, kuntouima-allas, lasten altaat ja vesiliukumäki. Naisille ja miehille löytyy erikseen omat saunaosastot, sekä yhteinen höyrysauna.

Hoito-osastolla erityisesti aikuiset pääsevät nauttimaan ihanista jalkahoidoista, erilaisista kasvohoidoista, vartalohoidoista ja erilaisista kylvyistä. Myös lapsille löytyy erilliset kaksi hoitoa: pieni jalkahoito ja pieni käsihoito. Jalkahoito sisältää jalkakylvyn, kynsien leikkauksen (ja lakkauksen) ja kevyen rentouttavan hieronnan. Käsihoitoon taas sisältyy kynsien viilauksen (ja lakkauksen) ja kevyen rentouttavan hieronnan.

Kuopioon matkustavat voivat myös majoittua Rauhalahden kylpylähotellin viihtyisissä hotellihuoneissa.

Aukioloajat:

Ma-to: klo 7.30-21.30

Pe-la: klo 8.00-22.00

Su / pyhäpäivät: klo 8.00-20.30

Lisätietoa: www.rauhalahti.fi

Päiväristeily Kuopiossa

Sisävesiristeilyt

Sisävesiristeilyllä koko perhe pääsee nauttimaan kauniista kesäpäivästä rauhallisissa merkeissä Kuopion kauniissa Kallavedessä. Muutaman tunnin risteilyllä voi nauttia myös tuoreesta, suomalaisesta ruoasta lounaan muodossa ja tarjolla on mm. paistettuja muikkuja, tuoretta laivalla paistettua leipää ja lohikeittoa.

M/S Queen risteilylaivalla pääsee myös päiväksi Alahovin viinitilalle, joka tuottaa maukkaita ja laadukkaita marjaviinejä, liköörejä, siideriä ja olutta. Neljän tunnin retkipaketti sisältää risteilyn Alahovin viinitilalle Vaajasalon saareen, lounaan laivalla ja maistiaisia viinitilalla. Viinituvassa voi tutustua muihin tilan tuotteisiin ja ostaa viemisiä. Pihapiirissä on myös pieni kotieläinpiha, joten tämäkin retki soveltuu mainiosti myös perheen pienimmille.

Aukioloajat: Kesäkuu-Elokuu

Lisätietoa ja tarkemmat aikataulut: www.roll.fi/

Nukketeatteri

Nukketeatteri Satuaarre

Nukketeatteri Satuaarre esittää perinteisiä satuja kaikenikäisille. Satuaarteen kotinäyttämö sijaitsee kauniissa puutalomiljöössä aivan Kuopion keskustassa ja se on ihastuttanut lapsia jo vuodesta 1994 asti. Nukketeatterissa on nähty vuosien varrella kaikkien rakastamia satuja, kuten Kaislikossa Suhisee, Prinsessa Ruusunen, Ruma Ankanpoikanen, Myyrän uudet housut ja monia muita klassikoita.

Lisätietoa: www.nukketeatterisatuaarre.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *