Lasten Kuopio

Children in KuopioJos Savon sydämeen matkustaa lasten kanssa, kannattaa matkaa suunnitella hiukan jo etukäteen, sillä Kuopiolla on yllättävän paljon monipuolista tarjottavaa lapsiperheille.

  • Lapsille suunnatut talvitapahtumat: Jo 90-luvulta saakka on keskellä talvea järjestetty Kuopiossa hyvän meiningin kulttuuri- ja liikuntatapahtuma nimeltään Lasten Pakkaspäivät, joka on kohdistettu erityisesti lapsille ja nuorille. Pakkaspäivien aikana tarjotaan monenlaista ohjelmaa ja aktiviteettia, joihin alueen nuoret voivat osallistua. Lisäksi Kuopiossa ja sen lähiseudulla järjestetään Supersyysloma- ja Hyperhiihtoloma-tapahtumat lomaviikkojen aikana.
  • Teatterielämyksiä: Nukketeatteri Satuaarre tarjoaa lapsille mahdollisuuden sukeltaa satumaailman syövereihin. Eri näytelmissä lapset pääsevät kuulemaan vanhoja ja uusia satuja, jotka esitetään mukaansatempaavaan tyyliin nukkejen kautta teatterinäyttämöllä.
  • Hauskoja hetkiä: Kuopiosta löytyy paikallinen HopLop, jonka lisäksi lapset ja nuoret viihtyvät Rauhalahti Bowlingissa, joka toivottaa myös pienemmät keilaajat tervetulleiksi. Jos kiipeily kiinnostaa, eivätkä korkeat paikat hirvitä, löytyy Kuopiosta myös kiipeilykeskus Voema, jossa on sekä aikuisille että lapsille suunnatut kiipeilyseinät.

Lisäksi kaupunki tarjoaa mahdollisuuden lähteä mukaan kiertoajelulle Kukko Pekka -nimisen katujunan kyydissä. Tämä on lapsiperheiden tarpeisiin suunnattu juna, jonka kyytiin mahtuu myös lastenrattaiden kera.

  • Luontoa ja eläimiä: Jos luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntä, kannattaa lapsiperheen suunnata ehdottomasti Kuopion museoon ja sen luonnontieteelliseen perusnäyttelyyn. Siellä luonto ja eläimet tulevat tutuksi vuodenaikoihin perustuvan kierron mukaisesti. Etenkin lapsiin tekee vaikutuksen museossa ylväänä seisova aidonoloinen mammutti. Eläimiä voi käydä ihastelemassa myös Kuopion eläinpuiston aitauksissa sekä perinteisen Savolaistorppa Konttilan tiloissa Puijon keskellä.

Järvimaisemiin ja metsiin pääsee tutustumaan hyppäämällä satamasta lähtevään risteilyalukseen, joka seilaa koko päivän keskellä kauneinta järvimaisemaa. Ulkoiluun ja temmeltämiseen sopii mainiosti Väinölänniemestä löytyvä laaja ulkoilualue, mutta myös kaupungin keskustan tuntumasta löytyy lukuisia sieviä puistoja esimerkiksi piknikin viettoon ja muuhun rentoon yhdessäoloon koko perheen voimin. Autoilusta kiinnostuneille voi suositella Niiralan liikennepuistoa ja onpa tarjolla myös vossikka-ajelua, joka on varsinainen elämys hevosista pitäville lapsille.

  • Torielämyksiä: Kuopion torille herkuttelemaan! Lapset nauttivat Kuopion torin välittömästä ja leppoisasta tunnelmasta siinä missä aikuisetkin. Lapset kannattaa viedä torille näkemään, miltä näyttää “mualiman napa” ja maistamaan, miltä se kalakukko oikein maistuu. Torilla tapahtuu monenlaista etenkin kesäaikaan, joten ohjelmistoon kannattaa tutustua jo etukäteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *