Rauhalahti ja “Mualiman suurin savusauna”

Rauhalahti ja Mualiman suurin savusaunaJos mieli tekee rentoutua sekä henkisesti että fyysisesti, on yksi varteenotettava vaihtoehto tähän Kuopion seudulla Rauhalahden kylpylähotelli. Se on hemmotellut kävijöitä jo vuodesta 1981 alkaen. Rauhalahti sijaitsee Kuopiossa Kallaveden kauniilla rannalla osoitteessa Katiskanniementie 8 kaupunginosassa nimeltään Levänen. Rauhalahden kylpylä on Solaris-konsernin omistuksessa. Rauhalahden kylpylähotelli on arvostettu ja tunnettu loma- ja viihdekeskus, mutta lisäksi siellä järjestetään kokouksia. Rauhalahti on hiljattain läpikäynyt mittavan remontin ja sitä uudistetaan jatkuvasti yhä hulppeammaksi. Kaikki hotellihuoneet on uusittu, joten jos viimeisestä visiitistä on kulunut jo aikaa, kannattaa nyt käydä tutustumassa uudistuneeseen ulkoasuun.

Rauhalahti on kaunista seutua. Sieltä löytyy Katiskaniemen vierasvenesatama ja lähistöllä sijaitsee myös Matkailukeskus Rauhalahden leirintäalue, jossa ohikulkevat autoilijat viettävät yön jos toisenkin. Matkailukeskuksesta löytyy kymmenen ympärivuotisen lomahuvilan lisäksi 69 kesämökkiä, 237 karavaanipaikkaa sähköpisteillä sekä suuri telttailualue. Monet kotimaan matkailijat pysähtyvät Rauhalahden leirintäalueelle, koska se tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut mukavasti Kuopion kupeessa ja keskellä kauneinta Järvi-Suomen maisemia.

Talvella Rauhalahti on nimensä mukaisesti rauhallinen paikka, jonne on mukava tulla nauttimaan luonnosta. Rauhalahden alueelta löytyy kaksi laavua sekä luontopolku, jossa voi käydä lenkkeilemässä tai kävelemässä rennompaan tahtiin. Kesällä Rauhalahdessakin tapahtuu monenmoista. Kesäkuukausien ajan alueella esiintyy nimittäin Kuopion kesäteatteri, jonka esitykset ihastuttavat niin paikallisia kuin ulkopaikkakuntalaisia vierailijoita. Yksi Rauhalahden ja koko Kuopion suurimmista vetonauloista on myös hauskasti nimetty “mualiman suurimmaksi savusaunaksi”. Tämä tosiaan on tiettävästi maailman suurimpiin lukeutuva savusauna, joka on rakennettu Jätkänkämppä-nimiseen ravintolana ja korpimökkinä toimivaan hirsirakennukseen.

Noin 600 metrin päässä kylpylähotellista sijaitseva Jätkänkämppä henkii nostalgista 50-luvun tukkimiestunnelmaa, sillä alunperin rakennus toimi 60 tukkijätkän kotina. Paikka tarjoaa mehevät löylyt saunan ystäville. Rauhalahdessa majoittuvat voivat talvisin uida avannossa ja kesäisin vilvoitella vedessä. Pulahdusten välissä voi käydä heittämässä löylyn jos toisenkin näyttävässä ja mukavassa tyyliltään perinteisessä savusaunassa. Kesäisin Jätkänkämppä ja savusauna pitävät ovensa auki joka tiistai ja torstai. Pääsylippu kustantaa 12 euroa, mutta kokemus on taatusti joka euron arvoinen! Parinkymmenen euron hintaan paikassa pääsee nauttimaan perinteikkään ja maukkaan Kämppäaterian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *