Kuopiossa järjestettäviä tapahtumia

Jos Kuopioon kaavailee vierailua, kannattaa se mahdollisuuksien mukaan ajoittaa sellaiseen ajankohtaan, jolloin kaupungissa järjestetään joku tapahtuma. Seuraavaksi esitellään liuta toinen toistaan mielenkiintoisempia ja hauskempia tapahtumia, jotka tekevät Kuopiosta entistäkin rattoisamman vierailukohteen.

Lue myös: Ilahduttavan monipuolinen Kuopio

  • Kuopio Tanssii ja Soi: Kyseessä on vanhin ja samalla myös suurin kaikista Pohjoismaissa järjestettävistä tanssifestivaaleista. Tapahtuma on saanut kuopiolaiset ja tuhannet kaupungin ulkopuolelta mukaan tulleet vierailijat rytmin pyörteisiin jo vuodesta 1970 alkaen. Festivaali on viikon pituinen ja tarjoaa yleisölle monenlaista ohjelmaa tanssi- ja musiikkiesityksistä alan opetukseen.
  • Kuopio RockCock: Jo 15. kertaa järjestettävä musiikkifestivaali RockCock houkuttelee heinäkuun lopussa paikalle tuhansia kävijöitä nauttimaan rennosta tunnelmasta ja tietenkin hyvästä musiikista. Tämän Kuopion Väinölänniemen alueella järjestettävän festivaalin pääesiintyjäksi on varmistunut Megadeth, mutta myös monet kotimaiset huippuartistit ovat edustettuina.
  • Kalaryssäys: Kuopiossa kalamarkkinoita on järjestetty jo pitkään ja tänä vuonna tuleekin täyteen 25. vuosi. Tapahtuma ajoittuu syyskuun toiseen viikonloppuun ja se houkuttelee apajille kymmenet tuhannet kalaruokien ystävät sekä useita kymmeniä kalakauppiaita. Markkinoilta kannattaa käydä hakemassa itselleen vonkale, sillä tarjolla on tuoretta siikaa, muikkua, haukea, sampea, lahnaa, kuhaa, lohta ja mätiä – sekä tietenkin kalakukkoa!
  • LumoJazz: Jos jazz-musiikki on lähellä sydäntä, kannattaa ottaa nokka kohti Kuopion Wanhaa Satamaa. Tämä kesäkuussa järjestettävä kahden päivän pituinen tapahtuma kokoaa yhteen jazz-musiikin parhaimmiston. Jazz-tapahtuman kävijämäärä on kasvanut vuosi vuodelta yhä suuremmaksi, joka kertoo tapahtuman laadukkuudesta.
  • Kuopion viinijuhlat: Viini virtaa ja nauru raikaa Kuopion satama-alueella järjestettävillä viinifestivaaleilla, jotka tuovat kaupungille vuosittain miljoonien eurojen tulot. Myös Kuopio Wine Festival -nimellä tunnettu tapahtuma houkuttelee joka vuosi noin 35000 kävijää nauttimaan letkeästä, mutta silti asiallisesta tunnelmasta, kotimaisista musiikkiesiintyjistä sekä tietenkin herkullisista viineistä. Joka vuosi viinijuhlissa valikoituu yksi teemamaa, jonka ympärille tapahtuma kietoutuu.
  • Torikauden avajaiset: Kesäkausi korkataan käyntiin joka vuosi toukokuun loppupuolella, jolloin Kuopion torilla on tavallista enemmän porukkaa ja erityistä ohjelmaa. Kyseessä ovat torikauden avajaiset, joissa on savolaisen leppoisa ja hyväntuulinen tunnelma. Usein lavalle nousee kotimaan kirkkaimpia tähtiä ja torilla on tavanomaista enemmän myyjiä, kuten esimerkiksi juustotori.

Lue myös: Kallavesi on Kuopion ylpeys

Viimeaikainen Posti

suositellut artikkelit

Kuopiossa järjestettäviä tapahtumia

Jos Kuopioon kaavailee vierailua, kannattaa se mahdollisuuksien mukaan ajoittaa sellaiseen ajankohtaan, jolloin kaupungissa järjestetään joku tapahtuma. Seuraavaksi esitellään liuta toinen toistaan mielenkiintoisempia ja hauskempia tapahtumia,

Kallavesi on Kuopion ylpeys

Kallavesi on Vuoksen vesistöalueeseen kuuluva keskikokoinen järvi, joka ulottuu 890 neliökilometrin laajuiselle alueelle Pohjois-Savossa ympäröiden Kuopion kaupunkia. Kallavesi yhdistyy itse asiassa Iso-Kallaan, joka koostuu useammasta

Ilahduttavan monipuolinen Kuopio

Kuopio on kaunis kaupunki keskellä vehreintä Järvi-Suomea. Kuopiota voidaan pitää kaikin puolin monipuolisena kaupunkina, sillä siinä yhdistyvät letkeä ja iloinen savolainen tunnelma ja uskomattoman silmiä